Teknikker til at hjælpe golfspillere med at håndtere smerter

by | Sep 23, 2017

Golf er en populær sport i verden. Nogle af grundene til populariteten inkluderer det faktum, at det er afslappende og ikke nødvendigvis en konkurrencesport, hvilket appellerer til folk i forskellige aldre og sundhedsmæssig tilstand. De skader man oplever med golf kan være mindre udtalte, end dem man ser i andre sportsgrene, som fodbold eller brydning. Men, skader sker, og de kan være invaliderende.

Smerter i skelet muskulaturen er et almindeligt og ofte tilbagevendende symptom, blandt både amatører og professionelle golfspillere. Det kan ske, på grund af behovet for at øve igen og igen, for at opnå det ønskede perfekte sving. Det fører ofte til:

 • Gentagen over-anvendelse af bestemte muskler
 • Ubehagelig belastning af skulder, rygrad og bækken
 • Muskelstramhed med nedsat fleksibilitet og bevægelighed

Disse og andre faktorer kan føre til et bestemt smerteområde, som inkluderer følgende:

 1. Det skyldes ofte muskelspasmer, som almindeligvis ses hos dårligt trænede nakkemuskler, specielt hos nye golfspillere.
 2. Rygsmerter er den mest almindelige type smerter blandt golfspillere. Det skyldes ofte gentagne roterende kræfter, og tid brugt på at bøje sig. Der opstår mikro skader ved dette, og over tid, kan det akkumulere til seriøse rygsmerter.
 3. Bækkenskader. Disse kan være i forlængelse af golfspillerens rygskader. Golfsvinget og styrken der påføres, kan føre til muskelspasmer i ballen, og i nogle tilfælde har golfspillere oplevet, at hoften er gået af led.
 4. Håndproblemer. Skulder og albuemuskler og ledbånd er oftest påvirket. Roterende led muskler er mere tilbøjelige til at få udtalte skader, når svinget pludseligt bringes til stop, som når jorden rammes. På den anden side, kilden til smerte i albuen er meget ens med tennisspillerens (tennisalbue). Gentagen forstrækning af disse sener fører til irritation og hævelse.
 5. Håndledsskader. Ætiologien af denne kilde til golfsmerter, er den samme som ved albuesmerter. Det gentagne sving i høj fart, øger risikoen for gentagne belastningsskader i fingrene.
 6. Skader i nedre lemmer involverer fødder, ankler og knæ. Det sket oftest på grund af den belastning der påføres foden, og behovet for at foden kan bevæge sig i forskellig retninger under svinget. Med tiden kan belastningen forårsage irritation og hævelse af leddene.

Sådan håndteres golfsmerter

Forholdsregler

Dette er den bedste golfsmerte håndteringsstrategi. Håndtering af smerten før den opstår, eller før den udvikler sig til et sygeligt niveau, er ønskeligt.

 • Udstrækning gør dig i stand til at bevæge dig i hele rækkevidden af bevægelsen. Det bidrager også til at øge rækkevidden af bevægelse og fleksibiliteten i almindelighed. Det reducerer chancen for skader, ved gradvist at forlænge musklerne. Det bidrager til at løsne muskler og led. Det kan varme muskler op, og forsyne musklerne med ilt, såvel som næringsstoffer, for at holde dem i gang. Det bidrager til at forbedre din kropsholdning og lindre smerter.
 • Træning af muskler for at styrke dine muskler, som støtter din ryg, mave, knæ, bryst, skuldre, nakke og håndled, så du mindsker chancen for skader. Stærke muskler betyder større udholdenhed, energi og bedre kropsholdning.
 • Vælg den rette beklædning og tilbehør

Golfer's Pain ManagementGolfspillere og andre sportsentusiaster spekulerer ofte på, hvorfor nogle af deres fysiske smerter og ubehag bliver ved med at dukke op, selv efter en succesfuld behandling eller massage. De går ud af klinikken og føler sig afslappet, velafbalanceret og godt tilpas, indtil nogle af symptomerne vender tilbage efter nogle få dage.

Hvad de fleste af os ikke ved er, at noget beklædning og tilbehør kan irritere nerveender på bestemte punkter på kroppen, og skabe en ubalance, som påvirker vores sundhed og velbefindende på en negativ måde, og at det kan være skurken i helingen i visse kropssmerter og ubehag. Lad mig give dig nogle få eksempler:

Brystholder: Provokere rygkramper og begrænse åndedrag, få dig til at føle åndenød.

Bælter og spænder: Hvis for stramt, så kan de irritere hoftemusklerne og skabe hoftesmerte.

Armbånd og tunge ure: Løsthængende tunge armbånd og ure gnider ofte mod nerveender og irriterer dem omkring håndleddet, med irritation for underarm og svagt greb til følge.

Sko: Stramt snørerede eller smalle sko kan ofte begrænse fodens fleksibilitet og blodcirkulation, og give en tung følelse i underbenet og ustabil balance.

Strømper: Stramme strømper og sokker omkring anklen eller lige under knæleddet, kan føre til hævede underben, følelsesløshed og brændende fødder.

Jeg anbefaler en gennemgang af beklædningen og tilbehøret, hvis du oplever vedvarende smerte, trods gentagne terapisessioner.

Få en regelmæssigt kropskontrol

Efter at have lært om de mest almindelige skader forbundet med golf, så er det meget nemmere at forhindre dem i at ske, for vi ved hvordan, hvorfor og hvor de opstår. Akkurat som du er opsat på at passe på dit hår, ansigt og tænder dagligt, for at forhindre nedbrydning, og måden du nøje tjekker dæktrykket på din bil regelmæssigt, så bør du også være nidkær i beskyttelsen og forebyggelsen af din krop og sundhed.

God kropsbalance er vigtigt da overdrevne kondition kan føre til problemer akkurat om manglende kondition kan give sine egne typer sundhedsproblemer.

Mens du kæmper for at holde dig fysisk i form og forbygger golfskader, så lær at ”lytte” til din krop. At mestre det, vil hjælpe dig til at være mere opmærksom på og vide hvornår din krop er ude af balance enten på grund af at lave for lidt eller for meget.

Fordele

En fysisk velkonditioneret og afbalanceret krop forebygger golfsmerter på flere måder. Resultaterne er opnået ved den synergi der skabes ved de kombinerede fordele. Det sker gennem:

 • Forbedre muskeljustering og balance i kropsstruktur
 • Hurtigere helbredelse og genopretning
 • Bedre blodcirkulation
 • Forbedret lungekapacitet
 • Bedre iltoptagelse i vævet
 • Afbalanceret og positiv mental holdning

Golfer's Pain ReliefUden smerte, så er præstationer og overordnet personlig tilfredsstillelse i golf forbedret. At være smertefri forbedrer overordnede præstationer, personlig tilfredsstillelse og forbedre sandsynligvis golf spillet. Men vigtigst af alt, langsigtet sundhed kan nydes.

Aktiv håndtering af golfsmerter

Hvad gør du, når golfsmerter allerede er opstået?

Vælg en aktiv tilgang, for at forhindre yderligere skade på musklerne, senerne og den underliggende struktur, så du kan vende situationen. En af mulighederne for dette er brugen af almindelige gele pakker. Disse pakker kan anvendes på tre måder, afhængig af hvilken type skade, der forårsager smerten.

1. Varm all-purpose gele
Hvor et gammelt ar komplicerer golfsmerter, dæk arret med en pakke, på en måde, så klienten er komfortabel, det vil forbedre blodcirkulationen. Det vil dermed fremme kroppens egen naturlige smertelindringsmekanisme. Når denne applikation følges op med Bio-olie, så er resultatet bedre og hurtigere.

2. Kold all-purpose gele pakke
Det er godt for mindre golf ømhed og smerter. Den ønskede temperatur er omkring 5 graders celsius, og er opnået ved at placeret gele pakken i fryseren i cirka 2 timer. De forventede resultater inkluderer nedsat betændelse og hævelse. Det vil som følge heraf reducere smerten.

3. Frossen all-purpose gele pakke
Dette anvendes for moderate akutte skader. Pakken er frossen og det påvirkede område er forbundet, for at forhindre pakkens direkte kontakt med huden. Det efterlades på stedet i 10-20 minutter, eller i et tidsrum som patienten føler sig tilpas med – (uden at overstige 20 minutter).

Realiteten er, at du kan vende tilbage til dit bedste, og nyde et aktivt smertefrit golfspil.

CTA_PainRelief02

Share This Article