Skuldersmerte bliver bænket – at komme sig efter en axillary nerveskade

by | Aug 7, 2017

Christian var en ung, sporty og fysisk stærk 18-årig dreng, på ferie hos sine forældre i Singapore. En ivrig rugbyspiller, han havde været ude af stand til at deltage i hans elskede spil i mere end fjorten måneder, efter et cykeluheld, som havde skadet hans venstre skulder.

Shoulder Pain Axillary Nerve InjuryHan besøgte desværre ikke en doktor med det samme efter uheldet. Syv måneder senere, hvor han led af begrænsninger i skulderbevægeligheden, og ekstremt ubehag og følelsesløshed i skulderregionen, konsulterede han en specialist i sportsmedicin, som gav ham diagnosen SLAP (superior labral tear from anterior to posterior) læsion og axillary nerveskade. Anbefalingen var en EMG test, for at kontrollere relaterede nerver samt omfattende fysioterapi.

Vent ikke med at vende tilbage til dit bedste

I mere end seks måneder havde Christian besøgt en fysioterapeut for manipulation af blødt væv, udstrækning og styrkende øvelser. Behandlingen havde hjulpet ham til at fastholde mobilitet af skulderen, og beskyttet ham mod yderligere svækkelse af muskler. Han havde desværre ikke lov til at spille rugby, eller nogen anden stærk, fysisk krævende sport.

Hans mor bragte ham til mig. Jeg har arbejdet med mange unge, travle og aktive mennesker, og jeg ved de foretrækker en fokuseret og effektiv behandling, uden alt for meget sludder. Men, for at skabe et overblik, og måske for at få nogle flere detaljer og værdifuldt indblik i hans tilstand, så spurgte jeg ham til hans liv på kostskolen, og hans lidenskab for rugby.

Jeg har kun en chance til at skabe et positivt og bemærkelsesværdigt resultat, så det var vigtigt for mig, virkeligt at koncentrere mig om hvilken nervemodtager, der havde brug for genaktivering, for at skabe den fornødne muskelløsning.

Jeg foretog en hurtig observation, og aktiv fysisk vurdering af skulderens bevægelsesrækkevidde. Jeg besluttede intuitivt at fokusere udelukkende på skulderens funktion. Stående foran ham, spejlede jeg hans stilling, for at få en fysisk fornemmelse i min egen skulder, af hvilke muskler der havde behov for at blive løsnet.

Jeg gik direkte til problemet, fysisk undersøgte aktiv skuldermobilitet, for at have et udgangspunkt for forbedringer. Christians smertefrie rækkevidde af bevægelse var kun 90 ud af 180, før intens smerte blev provokeret i deltoid musklen.

Jeg påførte meget let fingertryk til to punkter foran og bag skulderregionen, fastholdt for blot nogle få sekunder, og koncentrerede mig om responsen i mine fingerspidser, som ville indikere hvornår jeg skulle stoppe med at påføre pres. Efter et minuts pause bad jeg Christian løfte hans arm, og til hans store overraskelse, så var han i stand til at løfte den helt op, uden nogen form for ubehag og med nemhed.

Det er optimalt at lide

Denne positive og hurtige ændring begejstrede ham, og han var ivrig efter at fortsætte, håbede på flere og bedre resultater. Jeg fortsatte konsultationen, analyserede og løsnede, et skridt af gangen. Christian var henrykt, da han pludselig havde fuld rækkevidde i aktive bevægelser ved drejning af hans arm.

Med nogle få bevægelser mere, var jeg i stand til at skabe en neutral position, som næsten øjeblikkeligt skabte en mærkbar korrektion. Jeg afsluttede konsultationen ved at løsne nakke musklen, SCM, – den har ofte været udsat for overbelastning ved et skulderproblem, og slutteligt det vigtige Nuchae ledbånd, som er med til at støtte hovedet.

Christian havde et stort smil på læberne. Han fattede ikke, at han havde fuld skulderfunktion, ingen smerte eller følelsesløshed. Selvfølgelig ville han vide, om behandlingen ville vare ved, ligesom han var nysgerrig efter at vide, hvornår han kunne spille rugby igen.

Hans bedste valg var at fortsætte med strækkeøvelserne og styrketræning, og lade hans rugbytræner beslutte datoen for aktiv tilbagevenden til sport med fuld kropskontakt.

Selvsikker, energisk & sund

Før Christian og hans mor forlod klinikken, søgte jeg på internettet efter mulige terapeuter i nærheden af hans kostskole, til støtte og trøst for ham, i tilfælde han ønskede en lignende behandling.

Seks måneder senere kom Christian tilbage til Singapore på ferie, og bookede en anden aftale for at se mig. Han kom ind i klinikken selvsikkert, energisk og sund. Han erklærede glad, at den første behandling havde varet ved, og at han fuldstændigt var sluppet af med følelsesløshed og smerter, havde fuld rækkevidde i bevægelser, mærkbar forøgelse af muskler, og var begyndt at spille rugby igen, to måneder efter vores sidste konsultation.

Ved denne konsultation gav jeg syv lette trykpunkter omkring skulderen, og han følte en mærkbar lettelse af den underliggende struktur, som gjorde det nemmere at løfte armen. Han takkede mig endnu engang for at hjælpe ham med at få livet tilbage på sporet, og det er sidste gang jeg så Christian.

Du kan virkelig vende tilbage til dit bedste, og nyde et smertefrit fuldendt liv. Det er blot en forbindelse væk.

I de næste få artikler vil jeg give dig nogle sande, inspirerende historier fra min bog Pain-Free, da jeg virkeligt tror de kan bringe dig tættere til at forstå meningen og formålet med det vi gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Har du en lignende historie? Del den meget gerne med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article