Hvorfor du bør overveje at drikke mere vand

by | Feb 15, 2016

De fleste mennesker ved, at menneskekroppen består af ca. 60% vand, og at drikkevand er vigtigt. Imidlertid er mange ikke klar over nogle af de konkrete virkninger, som vand – eller mangel på samme – har på kroppen. Disse effekter understreger, hvor vigtig det er at foretage ændringer i sine drikkevaner, og gøre en indsats for at drikke nok vand. Så, hvad er disse effekter, som vandet har på kroppen, og hvad er de meget gode grunde til at drikke nok vand?

For det første er der brug for en grundlæggende forståelse af vandbalancen i vores kroppe. Manglende vand i vores system er kendt som dehydrering. Dette sker, når dit vandindtag ikke er i balance med dit vandforbrug. Under normale forhold har kroppen konstant brug for vand, til forskellige livsvigtige processer.

Kroppens brug af vand stiger i varmere klima, under anstrengende motion, efter sundhedsbehandlinger, fordi kroppen automatisk begynder at afgifte, og i store højder. Andre sundhedsforhold og ændringer i din krop, som diabetes, graviditet, amning, menstruation, at blive ældre og nogle receptpligtige lægemidler, gør også at din krop har brug for mere vand, end under normale forhold.

Nogle af de virkninger, som vandet har på kroppen, og årsagerne til at drikkevand er vigtigt, er følgende:

  • Balance af kropsvæsker På et meget generelt niveau hjælper drikkevand med at opretholde en balance i kropsvæskerne. Nogle funktioner af kropsvæskerne omfatter fordøjelse, optagelse, cirkulation, dannelse af spyt, transport af næringsstoffer og vedligeholdelse af kropstemperaturen. Kroppen ved, hvordan denne balance opretholdes, og når væskeniveauet er lav, vil den udløse kroppens tørst-mekanisme. Så, når du føler dig tørstig, er du allerede lidt dehydreret.
  • Vedligeholdelse af muskelceller Vand hjælper med at transportere energi til musklerne. Muskelceller, der ikke kan opretholde balancen imellem væske og elektrolytter, skrumper, hvilket, i så fald, kan resultere i muskeltræthed. Når muskelceller ikke har tilstrækkelig væskeindhold, virker de ikke så godt, og deres ydeevne er nedsat. Derfor er hydrering under træning nøglen til succes.
  • Hudens sundhed Vand hjælper med at holde huden blød og frisk. Din hud indeholder rigeligt med vand, og fungerer som en beskyttende barriere, for at forhindre overskydende væsketab. Dehydrering gør din hud tør og rynket. Hudens sundhed og dens udseende, kan forbedres ved korrekt hydrering. Derudover er vand nødvendigt for at holde huden klar og fri for bumser eller pletter. Vand hjælper med at vaske toksiner ud af huden, hvilket reducerer forekomsten af ​​bumser.
  • Nyrenes sundhed Vand hjælper dine nyrer. Kropsvæskerne transporterer affaldsprodukter ind og ud af cellerne. Nyrerne renser og udskiller kroppens affaldsstoffer, så længe dit indtag af væsker er tilstrækkeligt. Jo mere vand du drikker, desto mindre koncentreret er affaldet. Dette er vigtigt for at undgå kontraherende urinvejsinfektioner, der også kan føre til nyreinfektioner. I undersøgelser har nyresten også været relateret til kronisk dehydrering.
  • Tarmfunktioner Vand hjælper med at opretholde normale tarmfunktioner. Tilstrækkelig hydrering holder tingene flydende langs din mave-tarmkanal, og forhindrer forstoppelse. Drikkevand kan også hjælpe med at forebygge og helbrede andre ubehagelige tarm- og rektal komplikationer som hæmorider.
  • Opretholde en sund vægt Fordelene ved at opretholde en sund vægt er mange. At vælge vand, over kaloriefyldte drikkevarer, kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt. At vælge fødevarer med højt vandindhold, som frugt og grøntsager, gør at du føler dig mættet, uden at indtage for mange kalorier.
  • Energi Studier har vist, at en af ​​bivirkningerne ved dehydrering er træthed. Dette gælder, mens du udøver sport, eller går i din daglige rutine. Dehydrering betyder, at dit blodvolumen er lavere (dit blod bliver lidt tykkere), hvilket får dit hjerte til at virke mindre effektivt. Det betyder, at ilt når dine muskler og organer noget langsommere. Dette sænker dit energiniveau og afholder dig fra optimal fysisk ydelse.
  • Mobilitet Vores led er omgivet af brusk, som hjælper med at gøre vores bevægelser glatte og smertefrie. Brusk består af op til 85% vand. Det er et vigtigt beskyttende materiale til vores knogler, der hjælper i vores daglige bevægelser. Tilstrækkelig hydrering er nødvendig for at holde brusken sund.

Det kan være svært for travle mennesker, at gøre det til en rutine at drikke nok vand og opretholde sunde drikkevaner. Det er dog ret vigtigt at drikke vand nok, og sundhedsrisikoen for kroppen kan være høj, når dehydrering sker ofte. Hvis du tror, ​​du skal drikke mere, er der nogle tips til at øge dit væskeindtag, og høste fordelene ved at opretholde et godt hydreret legeme.

1. Tag en drik med hver snack og hvert måltid. Prøv at afslutte din drik hver gang, og vær sikker på at drikken er mindst 30 ml.

2. Vælg drikkevarer du nyder. Du vil sandsynligvis drikke mere væske, hvis du kan lide smagen. Prøv at vælge naturlige drikkevarer som juice, limonade, te osv.

3. Spis mere frugt og grøntsager. Deres høje vandindhold vil bidrage til din hydrering. Nogle særlig gode muligheder for at øge vandindtaget er agurk, selleri, tomat, vandmelon og jordbær, med vandindhold på op til 90%.

4. Hav altid en flaske vand med dig i bilen, på dit skrivebord eller i din taske. Fyld flasken, og lav et mål for at afslutte den inden en bestemt tid, og gentag derefter.

5. Vælg drikkevarer, der opfylder dine individuelle behov. Hvis du holder øje med kalorier, skal du tage ikke kalorieholdige drikkevarer eller vand. Prøv små tilsætninger til dit vand, for at tilføje smag, såsom lidt citron, lime eller appelsin. Tilføjelse af agurkskiver eller mynte til vand tilføjer også en meget flot smag uden at tilføje kalorier.

6. Gør det til en vane, at drikke et glas vand når du vågner op, udover din kaffe. Koffeinen i kaffe kan modvirke vandet i denne drik, ved at virke vanddrivende. Tilføjelse af et glas vand til din morgenrutine hjælper dig med at indhente vand, der er tabt mens du sover, eller på grund af koffeinen i din kaffe.

Hvis du har en lignende historie, så del den venligst med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article