Fra at lide af intense ischiasmerter – til at være tilbage i sadlen

by | Jun 1, 2016

Ifølge Global Burden of Disease 2010.[1] er rygsmerter de mest omtalte smerter, på tværs af alle smertegrupper, og smerter i lænden er den førende årsag til manglende førlighed på verdensplan. Er det virkelig muligt, at lindre lændesmerter og ischias med kun fire ikke invasive behandlinger?

Jeffrey, en høj og slank virksomhedsleder, sidst i trediverne, med en begejstring for lange cykelture, var vågnet klokken 4 om morgenen med den nederste del af ryggen låst, med smerter der løb bagom og ned i begge ben. Han havde alvorlige smerter, ved enhver bevægelse.

Hans håndtryk var varmt og svedigt, og hans kropsholdning stiv og oprejst. At stå stille i nogen tid forværrede hans allerede ubehagelige smerter.

Han gjorde sit allerbedste for klare sig uden smertestillende medicin, og insisterede på, at han ikke behøvede at konsultere en læge på dette stadium.

sciatica pain reliefSøger efter den hurtige sluk knap
Jeffrey var udmattet og svedende, efter mere end ti timers smerter. Inden for bare én behandlingsperiode, med blid muskelmanipulation og lette fingertryk på bestemte punkter på kroppen, blev hans muskelspændinger gradvist reduceret. Han begyndte at føle sig rolig, afslappet, og oplevede en betydelig forbedring af hans mobilitet, samt en reduktion i hans rygsmerter.

To dage senere kom Jeffrey til sit andet besøg i min klinik. Han forklarede, at han havde følt sig meget bedre, efter den første behandling, og havde besluttet at gå på arbejde. Han fandt ud af, at langvarig siddestilling havde gjort sagen værre, og han oplevede nu en ubehagelig spænding omkring hans haleben, og en tung fornemmelse i begge lår.

På trods af min opmuntring til at konsultere en læge, var Jeffrey fast besluttet på at fortsætte med den ikke invasive terapitilgang han havde valgt, og bad mig om at fortsætte. Heldigvis forbedrede hans situation sig betydeligt efter en anden kort session: ​​han gik med større lethed, og havde oplevet et helt smertefrit øjeblik. Vi var begge glade.

Smertefri med raske skridt
Det var en stor fornøjelse at se Jeffrey komme til klinikken den følgende mandag, med frie, afslappede og energiske bevægelser. Han havde sovet godt for første gang i fem dage, var tilbage på arbejde, fuldtid, smertefri og med fuld mobilitet.

Som jeg havde forventet, efter hvad der formentlig var en klemt nerve i hans nederste ryg, der forårsagede enorm muskelspænding og ubalance, var hans krop stadig øm og stram, især omkring hans nedre ryg, bækken og bag begge lår i strækkemusklerne. Dette bevirkede, at det var meget vanskeligt og ubehageligt at sidde ned.

Jeg var overbevist om, at min milde terapitilgang ville gøre det muligt for Jeffreys legeme, at reorientere sig til sin oprindelige raske tilstand, uden yderligere indgreb. En eller to behandlinger ville være nok, til at hjælpe med at balancere musklerne, og med tilstrækkelig hvile og mobilisering, ville han nok være tilbage til sit aktive og travle liv inden for få dage.

Tilbage i sadlen
Jeffrey modtog i alt fire behandlinger inden for to uger. På sit tredje besøg hævdede han til sin forbavselse, at han var fri for al smerte og ubehag, og at han følte, at hans krop var blevet justeret til en meget sund og afslappet tilstand. Han var fast besluttet på at vende tilbage til sin gamle vaner med lange cykelture med sine venner i weekenderne, og regelmæssige strækkeøvelser derhjemme. Inden ugen var omme, levede han igen et aktivt liv, han var tilbage i sadlen, og cyklede 80 km med sine venner.

Læs mere om lændesmerter og mulige årsager i denne artikel. Du kan virkelig vende tilbage til dit bedste og nyde et smertefrit, opfyldt liv. Det er kun en Internetforbindelse væk.

I de næste par artikler vil jeg give dig nogle sande inspirerende historier fra min bog Pain Free, fordi jeg virkelig tror, ​​at de vil bringe dig tættere på forståelsen af ​​meningen og formålet med det, vi gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Hvis du har en lignende historie, så del den venligst med os.

[1]      http://www.thelancet.com/global-burden-of-disease

CTA_PainRelief02

Share This Article