Dit fodtøj påvirker dine fødder – Behandle tenosynovitis af sene i foden

by | Nov 6, 2017

Mrs. Zahid, en ikke særlig høj, elegant og venlig kvinde i midt fyrrerne, kom til min klinik første gang iklædt en smuk, traditionel og farverig indisk bluse, med skinnende perler, hun bar sorte silkebukser og mørkebrune lædersandaler.

Da hun fulgte mig til behandlingsrummet bemærkede jeg, at hun gik med tøvende, næsten haltende skridt, frem mod den anviste stol. Hun forklarede, at i de sidste to måneder, havde hun lidt af tenosynovitis i den højre fod, en betændelse af beklædningen af skeden, som omgiver senen.

Moving to Hong KongHendes smerte var begyndt under forberedelserne til hendes datters flytning til et universitet i Indien, og deres egen kommende flytning til Hong Kong. Den konstante smerte ved gang og dunkende fornemmelse ved hvile, havde endeligt fået hende til at søge råd hos en læge. Hun blev ordineret smertestillende og en uge på antibiotika, for at mindske symptomerne. Desværre løste medicinen ikke problemet, så hun fik en uge mere på antibiotika og anti-inflammatoriske piller i 12 dage.

Medicinen fjernede symptomerne i den angivne tid, men vendte tilbage med fuld styrke, straks hun stoppede med medicinen. Hun var nu villig til at prøve en alternativ vej, for at undgå at tage mere medicin, og prøve at nå til bunds i problemet.

Et skridt af gangen

Ved undersøgelsen bemærkede jeg at huden på den laterale side af højre fod var rødlig, varm og viste sig lidt hævet, til sammenligning med den venstre fod, som indikerede betændelse i en eller flere af senerne. Jeg var tilbageholdende med at love for meget forbedring, og fortalte Mrs. Zahid ærligt, at jeg ikke kunne garantere en fuldstændig løsning. Jeg foreslog vi prøvede med en behandlingssession, og lod resultatet indikere værdien af en fortsættelse.

Jeg gjorde hende det behageligt, og begyndte behandlingen. Hun havde kompenseret hendes gang i mere end to måneder, ved at lægge mere vægt på hendes venstre ben, så jeg besluttede at løsne og genetablere balancen i den primære kerne, og bækken muskler, for at sikre en kropsjustering, før jeg rettede opmærksomheden mod benene og fødderne. Jeg lagde en kold gelepakke på Mrs. Zahids højre fod, for at reducere hævelsen og varmen, mens jeg fortsatte, blot med et let fingertryk på specifikke punkter, for at skabe en blid løsning af muskler og det underliggende væv, såvel som lymfekarrene.

På mindre end tyve minutter var det tid for Mrs. Zahid at komme ned fra bordet. Selvom hun var meget tøvende med at gå med vægten ligeligt fordel på begge fødder, så opdagede hun langsomt, at noget af hendes ubehag i venstre fod var forsvundet, hun følte næsten 80% lettelse af smerter, og hævelsen var reduceret med 50%.

Hun var forbløffet, og ville vide mere om effekten på lang sigt, og hvad hun kunne gøre for at hjælpe med helingen. Vi aftalte at hun ville drage fordel af nogle få konsultationer mere, for at hele årsagen, og i mellemtiden skulle hun følge nogle få simple instruktioner.

Dine sko kan gøre ting værre, eller bedre!

Jeg hentede hendes lædersandaler, for at demonstrere hvordan hendes sko uden hælstrop, tvang hendes tæer til konstant at bøje, da de forsøgte at holde fast i skoen under gang, og det var årsagen til irritation i senerne.

Min anbefaling var lukkede sko, eller sko med hælstrop, med en blød fleksibel gummisål, som gav støtte og mobilitet til foden. Jeg foreslog også at hun anvendte indendørssko, når hun gik på hårde overflader, som marmorgulve. Hun burde også anvende en kold gelepakke på den betændte område tre gange dagligt, for at reducere hævelse, varme og betændelse.

Foot tendonDa Mrs. Zahid ankom for hendes anden besøg, iført nye lukkede sko, bemærkede jeg en positiv forandring, ikke kun i måden hun trådte ind i rummet på, med øget energiske skridt, men også med en nyfunden optimistisk holdning. Hun fortalte mig gladelig, at hun havde fulgt mine forslag vedrørende ændring af behageligt fodtøj, og ved at bruge en kold pakke to gange dagligt, så var smerte og ubehag reduceret med hele 50%.

Vi havde en tredje konsultation, men kom aldrig til den fjerde behandling, da Mrs. Zahid var planlagt til at rejse til Hong Kong om blot to dage. Det var med stor fornøjelse, at jeg modtog en besked fra hende, gående rundt i lufthavnen ved afgangen fra Singapore, hvor hun fortæller mig, at hun havde haft den første fuldstændigt smertefrie dag i mere end tre måneder.

Du kan virkeligt vende tilbage til dit bedste, og nyde et smertefrit fuldendt liv. Det er blot en forbindelse væk.

I de næste få artikler, vil jeg give dig nogle sande, inspirerende historier fra min bog PAIN FREE, for jeg tror virkeligt at de vil bringe dig tættere på at forstå meningen og formålet med det jeg gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Har du en lignende historie? Del den meget gerne med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article