Der er mere til smertelindring end det, der umiddelbar er synligt

by | Dec 12, 2016

Hvor ofte reflekterer vi på ønsker og behov hos mennesker, der lever med uløste smerteproblemer, autoimmune sygdomme, eller måske endda lever et liv med en terminal sygdom?

Vi associerer ofte smertelindring med en reduktion af fysiske smerter og ubehag alene, og glemmer – er uvidende om – eller måske endda ignorerer, effekten af ​​den sociale og følelsesmæssige smerte også. Ikke kun for den lidende, men også den byrde, det er for vores kære, familie og venner.

Forestil dig da desperationen hos en familie og deres unge, udadvendte og energiske tolvårige dreng, der lider af en autoimmun sygdom, som angriber leverens normale celler, og forårsager betændelse og leverskader. Hver dag bliver en udmattende fysisk, følelsesmæssig og mental kamp.

Denne unge dreng lider ikke kun af en spænding af hele kroppen, sammen med bryst og kropssmerter, hver eneste dag, den kroniske smerte, stærk medicinering, multiple kompressionsbrud med resulterende træthed betyder, at han har brug for at bære bøjler til at støtte hans led. Han bevæger sig i hjemmet ved at støtte sig til møbler, og er afhængig af en kørestol på udflugter.

Han har forsømt mange skoledage, og kan ikke deltage i sine sædvanlige, elskede fysiske aktiviteter. Han går også glip af sit sociale liv med familie og venner, og er mere og mere afhængig af hjælp fra andre, mens han lever et liv fyldt med regelmæssige medicinske besøg.

At lytte for at forstå
Efter at have lyttet til deres historier, om flere helbreds- og hospitalsbesøg i de sidste mange år, deres oprigtige bekymring for hans helbred, og bivirkningerne af at være afhængig af stærk medicin, blev det tydeligt, at der var stor usikkerhed om den langsigtede prognose.

Jeg indså snart, at en simpel frigivelse af muskelspændinger og smerter sikkert er den mindste af deres bekymringer.

Der var et desperat behov for at nogen skulle tage sig tid til virkelig at lytte – for at forstå de følelsesmæssige og mentale udfordringer, de stod overfor.

Jeg var ikke sikker på, hvor meget mere jeg kunne gøre, for at hjælpe denne dejlige unge dreng og hans familie. Ikke desto mindre spurgte jeg, om de ville byde mig velkommen til deres hjem, for at give dem fysisk, følelsesmæssig og mental støtte til at hjælpe dem med at overvinde nogle af deres daglige udfordringer i livet. Heldigvis modtog de tilbuddet med en udvidet gæstfrihed.

Smerte lindring – Kraften af menneskelig berøring
Walking hand-in-hand
Ofte handler det ikke kun om, hvad du hører, men hvordan du hører det, og hvad du virkelig ser.

Det er ikke altid nok at spørge hvad klienten ønsker, eller har brug for. Nogle mennesker er for generte, eller for ydmyge til at bede om hjælp, og i en sådan situation kan det være til stor gavn, at række ud til dem, og tilbyde en udvidet hjælpende hånd.

Der er så meget mere til smertelindring end det umiddelbar synlige. Det er et spørgsmål, der for altid vil minde mig om den enorme magt af bare en lille menneskelig berøring. Og det understøtter helt mit mission om, at lindre smerte med én let berøring ad gangen.

Hvis du har en lignende historie, så del den venligst med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article