8 Enkle forslag til et vellykket lægebesøg

by | Jan 18, 2016

For mange år siden blev min datter, i en alder af 6 uger, diagnosticeret med en tilsyneladende uhelbredelig sygdom og livslang lidelse.

Besøg hos forskellige sundhedskyndige personer, den ene efter den anden, og konstant skulle gentage den medicinske historie, var en stor prøvelse i sig selv. Det var endnu værre, at forsøge at få et klart billede af de forskellige prognoser, og hvilke behandlingsmuligheder der skulle vælges.

Jeg husker, jeg var udmattet, min hjerne var overfyldt med oplysninger, og jeg kunne ikke finde hverken tid eller energi til at assimilere. Jeg var omdrejningspunktet for situationen, og skulle være stærk, men jeg følte mig slet ikke stærk.

Uden den fysiske, følelsesmæssige og mentale støtte fra min mand, og min bedste vens ægte omsorg, og mit instinkt til at sørge for min datters omfattende behandling, er jeg ikke sikker på, at jeg ville have klaret mig.

Erfaringen som mor og sundhedspraktiker gennem mange år, har lært mig et par enkle lektioner om, hvordan man forbereder sig på et vellykket besøg hos en sundhedspraktiker. Ikke kun for klienten, men også for sundhedspersonalet, som så bedst kan hjælpe og vejlede dig, mht. hvad du har brug for og ønsker.

Jeg vil gerne bede dig kigge på disse 8 enkle forslag, og overveje hvilke af dem du kan relatere til, og hvilke af dem kan hjælpe dig med at håndtere dine smerter og dit ubehag, på bedst mulig måde.

Forslag # 1: Lav en liste

Sid i stilhed og lav et ”tankekort”, eller skriv de vigtigste spørgsmål ned, vedrørende dine fysiske, følelsesmæssige og psykiske helbredsproblemer og symptomer.

Start med at notere dato og klokkeslæt, første gang du følte en ændring i dit helbred og de forskellige symptomer, forskellige behandlinger, medicinen du tager og hvordan det hele har indflydelse på dit arbejde og dit personlige, sociale liv.

Ved at have disse oplysninger nedskrevet, vil du føle dig mere afslappet og rolig, og endnu vigtigere, du føler dig mere i kontrol med konsultationen.

Forslag # 2: Medbring et familiemedlem eller en ven

Føler du dig drænet, uden energi og har svært ved at fokusere, tag et familiemedlem eller en ven med, som så kan støtte dig, ved at lytte og endda tage noter under konsultationen.

Virkeligheden er, at vi alle kun hører, hvad vi gerne vil høre, og ved at have en anden person ved din side, vil du sandsynligvis have en mere objektiv og klar forståelse af, hvad der er blevet sagt og diskuteret.

Forslag # 3: Medicinske optegnelser

Hvis du har lidt, eller lider af en langvarig medicinsk tilstand, og er i besiddelse af tidligere lægejournaler eller diagnostiske testresultater, så vis dem til din læge.

Så undgår du at skulle gentage din medicinske historie, og gøre det muligt for sundhedspraktikeren, at få et klart overblik over den diagnostiske konklusion.

Forslag # 4: Medicinering

Hvis du er blevet anbefalet at tage medicin, er du velkommen til at spørge hvorfor, hvor længe det er nødvendigt, og hvad fordelene og de mulige bivirkninger er.

Vi ved alle, at visse lidelser kræver medicin. Men jeg anbefaler, at du ikke accepterer medicin uden videre, medmindre det virkelig er nødvendigt for dit fremlagte problem, og insisterer på at få alternative muligheder. Det handler ikke så meget om at tage medicin, som at se og føle en positiv forbedring.

Forslag # 5: Tro og værdier

Angiv enhver kulturel eller religiøs overbevisning eller specifikke værdier, som kan få indflydelse på din sundhedsbehandling.

En god sundhedspraktiker vil lytte, respektere og tilpasse sig din tro. De bør skabe en individualiseret behandlingsmetode, for at imødekomme din personlige tro og værdier.

Forslag # 6: Alternative muligheder

At tro på, at der kun er èn vej til heling, kan være begrænsende i genoprettelsen til et smertefrit og glædeligt liv.

Spørg sundhedspraktikeren efter flere forskellige muligheder, som kan føre dig til genopretning, og vær åbensindet. Der findes mange forskellige ikke medicinske, ikke invasive behandlinger til at genoprette forbindelsen imellem krop og sjæl, som er effektive til at håndtere akutte og kroniske smerteproblemer.

Forslag # 7: Anden udtalelse

Hvis du føler dig overvældet og har svært ved at optage alle de givne oplysninger, eller er i tvivl om den foreslåede behandlingsmetode, så bed om en henvisning, så du kan få en anden udtalelse.

Dette vil give dig mulighed for en sammenligning af, hvad der er den bedste vej at følge i genoprettelsen af ​​en smertefri tilstand. Vær aktiv, lyt til din intuition, og træf gode valg for egen rehabilitering.

Forslag # 8: Valget er dit

Efter at have modtaget og indsamlet de nødvendige data vedrørende dit helbredsproblem, så diskuter den foretrukne behandlingsløsning med et nært familiemedlem, og din valgte og betroede læge.

Husk altid, at du har et valg. At lytte til din intuition kan give massive fordele, og holde dig tro mod egne værdier. Disse er meget vigtige og husk, undertiden kan ukonventionel tænkning give store fordele.

CTA_PainRelief02

Share This Article