Født til at ride – At springe tilbage til fuld sundhed efter en halebensskade

by | Jul 8, 2016

John, en enogtyve år gammel universitetsstuderende fra Brisbane i Australien, var blevet skadet under ridning for to år siden. Denne korte, blonde mand med en stiv, opretstående holdning, med løse pasformede shorts og en stor T-shirt, der hang langt over hans bagdel, viste sig foruroliget og forsigtigt, da han kom til min praksis. Han besvarede mit håndtryk med svagt svedige fingre. Uden at bøje sig ned, sparkede han sine ubundne kondisko af.

Ingen forhindring for høj
Han følte sig meget sårbar, tårerne strømmende over hans ansigt, da han fortalte mig sin historie. Jeg forsikrede ham om, at jeg ville være hans lyttende øre, så længe han havde brug for det. For to år siden, mens han lavede springøvelser, stoppede hans hest pludselig foran en 90 cm høj forhindring, hvilket fik ham til at falde på den tørre jord, og lande på hans haleben. Først havde han ingen nævneværdig smerte eller ubehag, så han fortsatte træningen, indtil en skarp smerte skød igennem hans ryg, og gjorde det umuligt for ham, at forblive på hesten.

Tiden helbredte ikke problemet. Smerten og ubehaget blev værre om dagen, blev forstærket, og spredte sig i ryggen, helt op til halsen. Efter en røntgenundersøgelse, der viste en normal kurve på rygsøjlen, og mild forskydning af halebenet, blev han henvist til fysioterapi og fik smertestillende medicin. Desværre løste fysioterapibehandlingerne ikke problemet, og han blev afhængig af at bære et bælte, for at støtte sin nedre ryg, samt smertestillende medicin.

Ømheden omkring hans hale, og hans nedre og øvre rygsmerter, gjorde det svært for ham at sove, sidde eller gå i længere tid. Hans energi, såvel som hans fokus falmede, og han fandt det svært at følge sine studier tilfredsstillende. Fra at være en sund, energisk og populær ung mand, og en god og fokuseret elev, var han blevet indadvendt og inaktiv – John var fortvivlet!

Jeg troede, at jeg kunne hjælpe ham med kun to sessioner. Resultatet af røntgen,  kombineret med de fremlagte fysiske problemer, som ryg og nakkepine, hans ansigtsudtryk og manglende fokus, gav mig en stærk indikation af, hvad der kunne forårsage problemerne. Senerne omkring hans hale og øvre hals var for stramme, hvilket forårsager uregelmæssige rytmer af de elektriske impulser af væsken i rygmarven.

Jeg frigjorde de implicerede sener og ledbånd, med blide små bevægelser, og afsluttede ved at åbne området mellem skulderbladene. Næsten straks udbrød han, at der var sket noget i hans krop. Han var ikke helt sikker på hvad det var, eller hvordan man forklarede det, men han følte sig bedre, som om hans øjne var blevet klarere, og hans krop var blevet roligere og mere afbalanceret.

“Jeg føler en beroligende strøm af energi, der strømmer dybt gennem min krop fra hoved til tå,” sagde han. “Det er som om min energi er på vej tilbage, og min krop er ved at reparere sig selv.”

smallimage_tailboneSpringe tilbage til et smertefrit liv
Ved hans næste besøg hilste jeg på en meget glad ung mand, iført velsiddende bukser og en T-shirt. Borte var hans støttebælte, og han var nu i stand til at bøje sig ned, og løsne sine snørebånd med lethed. Han gik ind i lokalet med sikre skridt, hans oprejste krop udtrykte styrke og sundhed.

John var ikke bare imponeret over det positive resultat, han var forbløffet og følte at han havde fået en anden chance i livet. Hans konstante nedre og øvre rygsmerter var væk, og han følte, at hans syn var blevet klarere. Det var som om han igen var i kontrol af sin krop.

Efter sin anden og sidste behandling, sad jeg foran en enogtyve år gammel mand, der var klar til at tage sit eget liv tilbage. Han var begejstret for at genoptage sine elskede fysiske aktiviteter som fitness træning, trekking og ridning, så han kunne få sit normale aktive og ubekymrede liv tilbage på sporet.

Læs mere om lændesmerter og mulige årsager i denne artikel. Du kan virkelig vende tilbage til dit bedste, og nyde et smertefrit, opfyldt liv. Hjælpen er kun en Internetforbindelse væk.

I de næste par artikler vil jeg give dig nogle sande inspirerende historier fra min bog PAIN FREE, fordi jeg virkelig tror, at de vil bringe dig tættere på forståelsen af meningen og formålet med det vi gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Hvis du har en lignende historie, så del den venligst med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article