En forvredet ankel fører til bedre hørelse! Blokeret øret med kløe

by | Oct 2, 2017

Folk kommer til mig af mange grunde, ofte med akutte problemer. Nogen gange, når jeg hjælper dem med et problem, så hjælper mine særlige færdigheder i observation mig til at spotte kroniske problemer, som holder dem tilbage.

En sen eftermiddag modtog jeg et opkald fra en mor, som var ivrig efter at booke en akut konsultation til hendes 9-årig søn. Han havde netop forvredet anklen under fodboldtræning. Jeg bad moderen sørge for, at der kom is på, at den blev hævet og støttet, og at bringe sønnen til min klinik inden for en time.

Fodboldgal

Fru Pederson trådte ind gennem døren, mens hun støttede sin søn, Oliver, som stadig var klædt i hans mudrede blå sports T-shirt. Det var tydeligt han havde smerter, og han gjorde sit bedste for at holde tårerne tilbage, med sveden der perlede ned af panden, rundt om nakken og ned af armene.

Jeg foretrækker at være alene med mine patienter, men børn føler sig ofte usikre og skræmte, når de ser sundhedspersonale, så jeg lader Olivers mor blive. Jeg gjorde det behageligt for ham, og lagde en pakke is på hans ankel. Vi sludrede om hans favorit fodboldklub, den blå T-shirt var en foræring, han var Chelsea fan. Han fortalte, at han ønskede en dag at blive professionel fodboldspiller, ligesom hans Chelsea idol.

Under den distraherende foldboldsamtale, tog jeg et nøjere kig på hans fod for hævelser, blodansamling, bevægelighed og ømhed. Der var kun mindre hævelse, uden nogen umiddelbar grund til at besøge en doktor for yderligere vurdering. Jeg behandlede hans ankel med skånsomme bevægelser, alt mens vi fortsatte med at dele vores fælles interesse i fodbold, og jeg røbede, at jeg spillede højre fløj som ung pige.

Efter 7 minutters behandling var smerte og stress væk. Nu meldte spørgsmålet sig, hvor hurtigt kunne han genoptage spillet igen. Jeg anbefalede is-omslag, og en langsom tilbagevenden til fysiske øvelser, når hans krop var klar.

Observere hele drengen

Young boy wishing to play sports againUnder besøget, havde jeg noteret mig, at der var mørke rande under Olivers øjne, de så sløve og trætte ud, og han blev ved med at kradse det venstre øre. Jeg nævnte min observation overfor Fru. Pederson, som forklarede, at han havde lidt af en øreinfektion og forstoppede bihuler i næsten seks måneder. Fire behandlinger af antibiotika hos en øre-, næse- og halsspecialist havde givet lidt kortsigtet lindring, men Oliver havde stadig blokeret øre, smerte og kløe næsten hele tiden.

Vi aftalte tid for en ny konsultation en uge senere, for at kigge nærmere på bihulerne.

Oliver kom ind i klinikken uden ankelstøtte, og med den fulde vægt bærende på højre fod, men stadig med lidt ømhed. Før jeg rettede opmærksomheden mod øreproblemet, så gav jeg anklen en hurtig behandling, og lod den hvile, mens jeg fik en hel ny sagshistorie.

Tager sig af hele familien

Fru Pederson gav mig en fuld, detaljeret beskrivelse af de blokerede bihuler og venstre øre. Kløen og smerten havde påvirket ikke bare Oliver personlige og sociale liv, men også hele familien. De fire antibiotiske behandlinger havde svækket drengen og gjort ham træt. Smerten og kløen havde gjort ham irritabel; han havde svært ved at fokusere, og led af forstyrret søvn. For at undgå at vække sin bror om natten, så sov Oliver nu med sine forældre i deres soveværelse, så ingen af dem fik nok søvn. Alle var udmattede og håbede på en rigtig og langsigtet løsning.

Oliver kom ind og sprang op på bordet, hvor han ventede på at jeg skulle starte konsultationen. Jeg skruede ned for lyset, dækkede ham med et blødt tæppe, og begyndte den mest blide lymfatiske dræning af brystet, halsen og bihule, hvilket fik ham til at sove på blot syv minutter.

Oliver vågnede med et lille smil på læben, og spurgte om han måtte rejse sig. Mens han sidder på bordkanten og orienterer sig, og drikker et glas vand, ser han mig pludseligt i øjnene, og fortæller at hans øre føles mindre blokeret og smertefuldt. Vi besluttede os for to konsultationer mere, med fem dages mellemrum.

Ved hvert besøg blev symptomerne yderligere reduceret. Hans øjne var levende og klare, hans hud lys, frisk og helet, med en fri passage til øret, og ingen kløe og smerte mere. Efter næsten seks måneders lidelser, sov Oliver nu ordentligt om natten, og var flyttet tilbage til det delte værelse med hans bror. Hans energi var forbedret, og han fandt det nemmere at koncentrere sig om lektier og under timerne. Familien var igen på rette spor, og i stand til at nyde et aktivt liv, og Oliver ikke bare socialiserede igen, men deltog også gladelig i besøg hos venner over natten.

Fodboldrivaler blev venner

Sidst jeg så Oliver, var hans forvredne ankel helet, og havde genvundet sin fulde styrke, så han kunne slutte sig til sit fodboldhold. Jeg kunne ikke stå for fristelsen til at lade ham vide, at jeg er en stor fan af Manchester United fodboldklub.

Du kan virkeligt vende tilbage til dit bedste, og nyde et smertefrit fuldendt liv. Det er blot en forbindelse væk.

I de næste få artikler vil jeg give dig nogle sande, inspirerende historier fra min bog PAIN FREE, da jeg virkeligt tror de kan bringe dig tættere til at forstå meningen og formålet med det vi gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Har du en lignende historie? Del den meget gerne med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article