Følgevirkningerne af operation – At komme sig efter diskusprolaps operation

by | Dec 4, 2017

I stedet for den sædvanlige frokostpause, med en gåtur og frisk luft, så besluttede jeg at blive på klinikken og ordne noget papirarbejde, til en kommende workshop om Nem Muskelmanagement. Jeg svarede telefonen, til en svag og bekymret stemme.

Mrs. Lopez var blevet anbefalet af en ven, at konsultere mig for smertesymptomer efter operation. Udskrevet fra hospitalet for blot to dage siden, og nu var hun sengeliggende, for at komme sig over en operation af diskusprolaps i den nedre del af ryggen.  Med hendes begrænsede mobilitet og stærke smerte, så var hun ude af stand til at komme til klinikken. Jeg var kun glad for at kunne lave et hjemmebesøg.

Lid ikke alene

Jeg havde været gennem en lignende oplevelse selv, for mange år siden, så jeg havde en ide om den smerte og lidelse Mrs. Lopez gennemgik. Mrs. Lopez, en lille venlig kvinde i de tidligere fyrrere, klædt i løst siddende tøj, hilste mig velkommen med et varmt håndtryk, ved døren til huset. Jeg fulgte hende ind i soveværelset, hvor hun straks lagde sig ned på den store seng. Hun var udmattet af at byde mig velkommen ved døren. Ved at observere hendes forsigtige skridt og stive oprejste krop, så vidste jeg, at hun ikke kun var i smerte, men også forsøgte at kontrollere sine bevægelser, for at beskytte den nylige kirurgiske procedure, mod pludselige uønskede vridninger.

Den succesfulde diskusoperation tre dage tidligere, havde efterladt hende med intense nervesmerter, som løb ned i høje ben, og hele vejen ud til storetåen, som gjorde det svært for hende at sove, sidde, og komme ud af sengen. Hun var iført en hofteholder til den nedre ryg, og stramt siddende strømper, for at forhindre trombose. Hun tog stærkt smertestillende medicin, og var henvist til sengen, indtil den neurale smerte i benet var reduceret. Hun var fysisk og mentalt drænet, og bekymret for prognosen, da hun to år tidligere havde undergået to identiske operationer.

Mrs. Lopez hjemmegående, mor til to teenagere, deltidslærer og gift med en ledende forretningsmand, som rejste udenlands de fleste hverdage. Hun var uden tvivl familiens anker. Næsten som en logistikchef, som mand og børn er yderst afhængige af tager sig af familiens personlige og sociale aktiviteter.

Ikke kun kroppen, sindet skal også hele

Midt i hendes lidelser udstrålede hun så meget venlighed og kærlighed. Hun satte tydeligt andres behov over sine egne. Jeg satte mig på en træstol, som stod ved siden af seng, mens hun forklarede hvor utilstrækkelig hun følte sig som kone og mor, og alle de bekymringer hendes begrænsede mobilitet havde givet hendes mand og to børn.

Balance Post-SurgeryJeg lyttede opmærksomt, og efter et kort stykke tid, bad jeg hende ændre fokus. Jeg bad hende tænke på, hvad hun virkeligt ønskede sig, og hvordan hun ville skabe et liv hun elskede. Jeg gav hende tid til at fordøje mit spørgsmål, og til at udtrykke hendes ønske om at være smertefri, genvinde fysisk mobilitet og udholde hendes daglige aktiviteter som madlavning, svømning, arbejde, rejse og tage del i hendes sociale liv samme med hendes familie og venner.

Da hendes følelsesmæssige frygt var mindsket, og hendes krop begyndte at slappe af, så følte hun sig klar til konsultationen. Min viden og erfaring havde lært mig, at en krop i nød, kan være yderst følsom, og behøver behandling med et minimalt input, da selv den mindste berøring på et specifikt punkt, kan have en kæmpe effekt.

Mit mål var at skabe en blid muskelløsning af den nedre ryg, og bækkenregionen, ved at genaktivere specifikke nerveender, og at nulstille og de-sensibilisere den prikkende nerve, som løb ned ad venstre ben og ud i storetåen. Efter nogle få fingerberøringer omkring bækken og den nedre ryg, bemærkede jeg en anelse lettelse af kropsspænding, og hørte et dybt suk.

Empati engagerer

Jeg lader mine egne kropserindringer af symptomerne, efter en gammel diskusoperation, forbinde med Mrs. Lopez prikkende nerve. Det gjorde mig bedre i tand til at forstå hendes behov, og lede mig i behandlingsprocessen. Efter nogle blide bevægelser, så Mrs. Lopez meget fredfyldt ud, med blødere linjer i hendes pande.

Der var ikke behov for mange ord. Da jeg vidste hun havde det godt, placerede jeg mit hjemmenummer på hendes sengebord, og lod hendes slappe af. Da jeg tog afsted, blev jeg mødt af hendes høje, venlige datter, som netop var kommet hjem fra en basketball kamp. Jeg forsikrede Michelle, at hendes mor ville være ok, men havde brug for noget tid til at slappe af og hele.

At komme sig – det kræver et team

Tre dage senere vendte jeg tilbage til Mrs. Lopez hus, og blev budt velkommen med venlighed og taknemlighed fra en velklædt kvinde. Hun så anderledes ud, med en blødere kropsholdning og energisk udstråling. Hun fortalte mig ivrigt om forbedringerne, som var blevet åbenbare indenfor timer af den første behandling. Smerten var reduceret betragteligt, og gjorde hende i stand til at nyde en god nats søvn, for første gang i uge, og hjalp hende genvinde energi til at komme ud af sengen, sidde ned i korte stunder, gå omkring og gennemføre toiletbesøg og mindre husholdningsopgaver.

Hun påstod, at det var det bedste hun nogensinde har gjort, da hun ringede til mig for behandling, og hun lagde den fulde tillid i mine hænder for en hurtig healing. Vi fortsatte konsultationen, og det positive resultat havde gjort hende så selvsikker, at hun rent faktisk så frem til at følge op med hendes ortopædiske kirurg.

Når mennesker i svære smerter behandles, og særligt klienter efter operationer, så føler jeg en stærk tilfredsstillelse i at arbejde i et team. Det skaber tillid og ro for klienten, og hjælper til at fokusere på optimal rehabilitering.

Efter den fjerde konsultation, havde Mrs. Lopez genoptaget hendes tidligere aktive liv som hjemmegående og deltidslærer. Hun var ivrig efter at få grønt lys fra kirurgen, med hensyn til at genoptage svømning, for at genopbygge styrke og mobilitet i den nedre del af ryggen. Hun var sikker på, hun ville vende tilbage til et aktivt og sundt lykkeligt liv, og følte mindre mentalt pres fra hendes mand og børn.

Siden da, har Mrs. Lopez været til lejlighedsvise behandlinger, for at vedligeholde godt helbred og kropsjustering. Hun er nu på sit sjette år, med et aktivt smertefrit liv, og nyder livet fuldt ud sammen med hendes familie og gode venner.

Du kan virkeligt vende tilbage til dit bedste, og nyde et smertefrit fuldendt liv. Det er blot en forbindelse væk.

I de næste få artikler, vil jeg give dig nogle sande, inspirerende historier fra min bog PAIN FREE, for jeg tror virkeligt at de vil bringe dig tættere på at forstå meningen og formålet med det jeg gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Har du en lignende historie? Del den meget gerne med os.

CTA_PainRelief02

Share This Article