Behøver en behandling være smertefuld og invasiv, for at være effektiv?

by | Aug 24, 2016

Desværre mener alt for mange mennesker, at en behandling skal være smertefuld og invasiv, for at være effektiv. De har måske endda oplevet smertefuld fysioterapi til ingen nytte, og fordi det fejler, tager de stærk medicin hver dag.

Intet ser ud til at fungere, og de lever med konstante bekymringer for, om det nogensinde bliver godt igen.

Men her er sandheden. Det gode er der stadig. Det venter bare på at blive låst op.

Er du nogensinde vågnet en morgen, og opdaget at en bestemt del af din krop er i smerte, og det ser ud til at være opstået uden synlig grund? Du ved ikke hvorfor og hvordan det skete.

Men du ved, at denne smerte giver dig alvorlig ubehag, og at den har en negativ indvirkning i hverdagen, på arbejdet og derhjemme. Det er simpelthen både fysisk og mentalt udmattende.

Her er historien om Hr. Lim, som kom til mig med en næsten låst nakke, med meget begrænset mobilitet, og en mærkbar hældning til højre. Den mindste bevægelse af nakke og skuldre gav en skarp smerte i bunden af ​​hans kranie, samt højre skulder.

Hr. Lim fortalte mig, at han var vågnet op for tre dage siden om morgen, og følte en pludselig stramning i nakken, der var blevet værre siden. Da smerten og immobiliteten var blevet uudholdelig, havde han konsulteret en læge, og blev sendt til en MRI-scanning for at kontrollere mulige komprimerede halshvirvler..

Heldigvis var skanningen negativ, og han fik smertestillende medicin, samt en henvisning til fysioterapi.

Han var meget skeptisk over min behandlingsmetode, og var ikke overbevist om, at min blide tilgang ville kunne forbedre hans tilstand. En holdning jeg ofte støder på, især hos nogle af mine mandlige klienter! De har tendens til at tro, at behandlingen af en smertefuld tilstand må nødvendigvis også være smertefuld.

I stedet for at forsøge at overbevise dem om fordelene, demonstrerer jeg en hurtig vindersituation, ved at nulstille deres kropsbalance med et par enkle træk, som har en overraskende positiv effekt.

Efter behandlingen bad jeg Hr. Lim om at dreje hovedet et par gange fra venstre mod højre, for at understrege behandlingens succes med handling, og bekræfte de positive ændringer. Men vi fik noget af en overraskelse!

Hans hals var lige så låst og stram, som ved hans ankomst, og jeg kunne mærke hans frustration og tvivl. Han var ikke tilfreds, og det tog et stykke tid at overbevise ham om, at musklerne og seneskederne sandsynligvis vil slappe af og sætte sig om kort tid, hvilket muliggør en løsning af nakke og skuldermuskler.

Før han gik, gav jeg Hr. Lim råd om at anvende en kølig pakke i tre til fem minutter, tre gange dagligt, for at reducere følsomheden de berørte nakkemuskler, og til at tage den foreskrevne smertestillende medicin, hvis det var nødvendigt. Vi planlagde den næste behandling for den kommende mandag.

På dette næste besøg så slet ikke ud som den mand, jeg havde sagt farvel til kun to dage før. Han gik med selvbevidste skridt, en lige ryg, hovedet i en afslappet stilling, og et stort smil på hans ansigt. Han var tydeligvis glad og tilfreds med resultatet.

Han havde fulgt mit råd med at anvende en kølig pakke, og hans låste hals var langsomt frigivet i weekenden. Han var kun nødt til at tage èn smertestillende tablet fredag ​​aften, og havde endda været i stand til at deltage i en stor fest lørdag aften, uden at lide af alvorlige smerter.

Fra at være skeptisk havde Hr. Lim nu fuld tillid til mine evner, til at hjælpe ham og spurgte, om jeg ville være sød at give ham en behandling mere, for at øge helingsprocessen. Selv om hans hals var blevet frigivet, var der stadig spændinger i nakkemusklerne.

Da han havde fuld mobilitet af hans nakke, så planlagde vi ikke en tredje behandling. For at opretholde fuld mobilitet, og forhindre fremtidige problemer, praktiserede vi nogle skulder- og nakkestrækkende øvelser, som han ville kunne lave i hjemmet, eller på kontoret.

ergonomically correct sitting to prevent injury or painVi diskuterede også ergonomisk korrekte arbejdsstillinger ,og vigtigheden af en passende hovedpude til sengen. Det er ofte vores daglige dårlige vaner, der kan have en skadelig virkning på vores kroppe, og føre til alvorlige smerteproblemer.

Vi skal være opmærksomme på disse og sikre, at vi sidder, sover og arbejder på måder, der ikke vil forårsage langvarig smerte.

Og som Hr. Lim fandt ud af, er der en stor magt bag et lille, blidt tryk. En vellykket behandling behøver altså ikke at være smertefuld.

Der er mange forskellige smertefrie og ikke invasive terapeutiske behandlingsmetoder inden for sundhedssektoren, som er meget enkle og effektive, og beskæftiger sig med akutte og uløste smerteproblemer.

I de næste par artikler vil jeg give dig nogle sande inspirerende historier fra min bog PAIN FREE, fordi jeg virkelig tror, ​​at de vil bringe dig tættere på forståelsen af ​​meningen og formålet med det vi gør, og hvordan du kan blive smertefri.

Hvis du har en lignende historie, så del den venligst med os.

 

CTA_PainRelief02

Share This Article